Koriander -detox mot tungmetaller

Korinader har vært brukt i årtusener for avgiftning og mot betennelser. Planten kalles cilantro på latin og engelsk, og er også kjent som kinesisk persille.

Denne fantastiske plantens medisinske effekt er sterkt undervurdert og stort sett ukjent i vestlig kultur i dag. Men hvis du lider av en kronisk inflammatorisk sykdom, som kan manifestere seg som artritt, en autoimmun lidelse, hjertesykdom, hjerne tåke, tretthet, og irritabel tarm syndrom, samt en rekke andre ødeleggende sykdommer, så kan frisk koriander/cilantro være et naturlig supplement som er verdt å prøve.

Koriander/ cilantro er rik på fytokjemikalier, flavonoider og aktive fenolforbindelser, og har lenge vært brukt av gamle kulturer mot fordøyelsessykdommer, og nyere studier har bekreftet at urten faktisk kan bidra til å lindre ulike fordøyelsesplager. Dr. James A. Duke, Ph.D., en pensjonert botaniker fra US Department of Agriculture (USDA) og forfatter av The CRC Handbook of medical herbs, sier at å drikke en kopp te av cilantro/ koriander blad, kan hjelpe mot de fleste fordøyelsesplager.(http://www.globalhealingcenter.com/benefits-of/cilantro).

Koriander/ cilantro inneholder to konkrete forbindelser kalt cineole og linolsyre som kan være bra for både leddgikt og reumatisme. Koriander inneholder også et stoff som kalles dodecenal som sies å være dobbelt så kraftig som antibiotikaen gentamicin i å bekjempe infeksjoner og utrydde skadelige mikrober fra kroppen. Koriander/ cilantro har også en naturlig antiseptisk kvalitet som kan hjelpe sår til å leges raskt, og er en naturlig chelator av tungmetaller fra kroppen.

Koriander som en naturlig anti-inflammatorisk medisin
Når det gjelder betennelser, fant forskere fra All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) i New Delhi, India, at rotter som fikk en pulverisert ekstrakt av korianderfrø som behandlig for revmatoid artritt hadde langt mindre hevelse og betennelse i forhold til rotter som fikk en steroidbehandling for tilstanden. Forskerteamet fant også at cilantro/ koriander ekstrakt i tillegg kan lindre leddbetennelse assosiert med andre typer leddgikt.

“Vi startet dette eksperimentet etter at vi fant [cilantro] nevnt i tradisjonelle medisinske tradisjoner som Ayurveda og Unani for sine anti-inflammatorisk og anti-revmatiske egenskaper,” sier Surender Singh, medforfatter av studien som ble publisert i den indiske Journal of Medical Research. Tradisjonell Ayurveda og Unani har i årtusener brukt koriander/ cilantro til å behandle inflammatoriske tilstander med stort hell.  (http://www.everydayhealth.com).

Et studie publisert i tidsskriftet Food Chemistry i 2004 nevner lignende fordeler for både bladene og korianderfrøene, men bemerket at ekstrakter fra koriander blad er det mest potente. Siden de som lider av kroniske inflammatoriske tilstander har blitt funnet å ha lavere antioksidant nivåer enn normalt , og cilantro er en kraftig antioksidant, er det en hypotese at det er Cilantro sitt unike antioksidant innhold som er den aktive mekanismen som lindrer betennelse.

Så hvordan kan du integrere Koriander/ cilantro inn din egen diett? Blande en håndfull fersk, organisk cilantro i din daglige smoothie er ett alternativ. Smaken er veldig intens, så prøv deg frem med litt av gangen. Det skal ikke så mye til. (http://mariefrohlich.blogspot.com). Hvis du er så heldig å ha en juicer, kan du også legge til koriander/ cilantro i din vanlige grønne juice. Eller riv blandene til små biter og spre over tomatsaus, dryss den i salater eller stuinger.
For mer koriander bruk ideer, gå til: http://www.gourmetsleuth.com

For mer målrettet detox av tungmetaller kan tilskudd i kapsler eller urteekstrakter som HMD være det mest effektive.

About the author  ⁄ borgemork

Related Posts

No Comments

Leave a Comment