Babyer fulle av toxiner

Også babyer er giftige. I en analyse av navlestrengsblod av 10 nyfødte babyer i USA, fant forskerne et gjennomsnitt på 200 industrielle kjemikalier og miljøgifter.

I det nyfødte barnets blod fant forskerne blandt annet plantevernmidler, en mengde E-stoffer og avfall fra forbrenning av kull, bensin og søppel.

I tillegg avdekket undersøkelsene innhold av :
Åtte perfluorokjemikalier som tilsettes i fastfood emballasje, klær og tekstiler for at de skal være motstandsdyktige mot beis og olje.

Teflon kjemikaliet “PFOA”, som har blitt klassifisert som et sannsynlig kreftfremkallende stoff hos mennesker av EPAs Science Advisory Board, var blant de åtte perfluorokjemikaliene som ble oppdaget.
Titalls av brukte bromerte flammehemmere og deres giftige biprodukter. Mange plantevernmidler.

Videre, av de totalt 287 kjemikaliene funnet i babyens navlestrengsblod,  rapporterer EWG at:

  • 180 kan forårsake kreft hos mennesker eller dyr
  • 217 er giftige for hjernen og nervesystemet
  • 208 medfører fosterskader eller unormal utvikling i dyreforsøk

“Farene ved før- og etter- fødsel eksponering til denne komplekse blandingen av giftstoffer, nervegifter og kreftfremkallende stoffer, har aldri vært studert,” konkluderer rapporten fra EWG.

Spørsmålet alle mennesker som lever og puster, og spesielt kommende mødre bør stille blir da: Er det mulig å redusere eksponeringen? Miljøgifter invaderer hverdagen vår i stadig større grad, og spiller sannsynligvis en økende rolle i en rekke sykdommer, inkludert kreft.

David Servan-Schreiber, en av grunnleggerne av Leger Uten Grenser i USA og en kreft forsker og kreft overlevende, uttalte i en Popular Science artikkel, ” Ved å redusere eksponering av velkjente kjemiske karsinogener i våre daglige omgivelser (pesticider, østrogener , benzen, PCB, PVC og bisfenol-A fra oppvarming av væsker i plastbeholdere, alkylfenoler i vaskemidler, ville parabener og ftalater i kosmetikk og sjampo, etc.) kan man bidra til å minske kreftrisikoen “.

Når det er sagt, er det virkelig mulig å redusere eksponering for disse omfattende giftstoffene? Ofte kan det være vanskelig å vite hvor de finnes, og hvilke forholdsregler man kan ta. Forskjellige detox kurer kan selvfølgelig være relevante, spesielt når det gjelder å fjerne tungmetaller og andre stoffer som kan trigge eller være underforliggende årsaker for en mengde tilstander og ubalanser. Kelaterende naturlige stoffer som chlorella og koriander, og produkter som inneholder disse, kan være relevante.

Men i tillegg til å bli kvitt milijøgifter som kroppen allerede inneholder kan man enkelt gjøre endringer i hverdagen som reduserer eksponeringen for nye miljøgifter.

Vi har listet opp noen viktige trinn du kan ta her.

1. Kjøp økologiske (helst biodynamiske) råvarer

Kjøp økologisk råvarer, kjøtt, egg og melkeprodukter så mye som mulig for å redusere eksponering av plantevernmidler.

Bearbeidet mat og halvfabrikata inneholder som regel konserveringsmidler, kunstige farger og smaker og mange andre tilsetningsstoffer som ikke er bra for kroppen din. For å virkelig gi kroppen en pause, kutt ned på bearbeidet mat og fokuser på gode råvarer og naturlig mat i stedet.

Så mye som mulig, velger matvarer uten plantevernmidler, genmodifiserte ingredienser og andre tilsetningsstoffer.

2. Sørg for et godt inneklima

En studie utført av det amerikanske Environmental Protection Agency (EPA) fant høye konsentrasjoner av 20 forskjellige kjemiske forbindelser i inneklimaet, ikke utendørs. Du kan bidra til å holde luften inne ren ved å:

Når det er mulig, åpne vinduene for å få bedre sirkulasjon av frisk luft i hjemmet ditt

Bruk avtrekksvifter i bad, kjøkken og loft for jevn sirkulasjon og tilførsel av ren luft.
Investere i et luft-sirkulasjon system for å sirkulere frisk luft inn i huset ditt og bli kvitt bedervet luft

3. Fjerne giftstoffer fra drikkevannet

Å drikke rent vann hjelper kroppen med å rense ut giftstoffer fra systemet samtidig som du hjelper cellene med å fungere mer effektivt. Men vær forsiktig med hvilket vann du drikker… En fersk amerikansk Environmental Working Group studie fant 141 kjemikalier, i tillegg til 119 som var ulovlige å utsette mennesker for, i amerikanske drikkevannskilder. Og flaskevann, som vanligvis kommer i BPA-holdige (plast) flasker og ofte ikke er annerledes enn vanlig vann fra springen, er ikke et trygt alternativ.
Det kan være et godt alternativ å investere i en god vannrenser. Og bruk metall eller glass flasker som drikkeflaske.

4. Bruk naturlige rengjøring produkter i hjemme

Bruk av typiske rengjørings sprayer og luftfriskere minst en gang i uken kan øke risikoen for astma med 30-50 prosent.

Ved å bruke mikrofiberduker eller støvkluter kan du enkelt redusere behovet for kjemiske rengjøringmidler hjemme. Enkelte typer mikrofiber er bare 3 mikron i størrelse, som er mindre enn mange bakterier. Det finnes også en mengde såper som er mijøvennlige, og en gulvvask trenger ikke nødvendigvis mye kjemikalier for å gjøre rent. Det kan være mer avhengig av godt utstyr og bruk av rent lunkent vann. Når det lukter “rent” i huset er det ikke nødvendigvis et sunt sted å oppholde seg.

Holde hjemmet mest mulig fritt for kjemiske stoffer og la godlukten kommer av å tilstette eteriske oljer i vaskevannet. God gammel grønnsåpe er fortsatt et godt alternativ.

5. Legg toxiner igjen ved døren

Du vil bli overrasket over hvor mange bakterier og kjemiske forurensninger du plukker opp på bunnen av skoene dine. Dette er grunnen til at du bør tar av deg skoene og la dem stå ved døra når du kommer inn. Dette hjelper til å holde ditt hjem så bakterie-fritt som mulig. Det er selvfølgelig ingen grunn til å bli hysteriske på dette punktet. Et hjem som er for sterilt kan også være negativt, og bidra til å utvikle allergier, spesielt hos barn.

Men, hvis du har småbarn som kryper på gulvet, eller hvis du liker å gå barbeint, er dette spesielt viktig.

Noen typer bakterier som finnes i naturen er det ønskelig å bri eksport for, spesielt for barn. Det er en naturlig del av hvordan immunforsvaret får utvikle seg. Men andre toxiner som finner i rikt monn på bakken, fra trafikk og søppel er det greit å la ligge igjen ved døren. Så en dørmatte av høy kvalitet gjør at man enkelt kan redusere hva man drar med seg inn i hjemmet.

6. Bruk naturlige såper for kroppen og klesvasken

Det man først og fremst bør unngå, er kjemikalier som enkelt går inn i kroppen via huden. Falsk trygghet fra reklamer som fremhever naturlige ingredienser er lett å falle for. En amerikanske Environmental Working Group (EWG) fant at  57 prosent av testede baby såper – som normalt vurderes å være de mest rene og milde såpe som finnes – inneholdt 1,4-dioxane, et sannsynlig kreftfremkallende stoff som lett trenger gjennom huden din…

En enkel tommelfingerregel? Jo færre ingredienser som står oppført, jo bedre. Noen generelt trygge og milde ingredienser er økologiske oljer (for eksempel olivenolje), essensielle oljer, Castilla såpe, aloe vera, planteekstrakter.

About the author  ⁄ borgemork

Related Posts

No Comments

Leave a Comment