Overgangsalder og østrogenbehandling

Kan urtemedisin øke kroppens Østrogen nivå?
Når en kvinne blir 40-50 år begynner en forandring i kroppens hormonproduksjon og eggcelleproduksjon. Overgangsalderen kjennetegnes av en uregelmessig menstruasjon og en rekke andre mulige plager som hetetokter, tørrhet i skjeden og humørsvingninger. Årsaken til det hele ligger i reduksjonen av østrogen i kroppen.

Overgangsalder med hetetokter og svingninger i energi og humør kan være en unødvendig belastning midt i livet.

Overgangsalder med hetetokter og svingninger i energi og humør kan være en unødvendig belastning midt i livet.

Er overgangsalder nødvendig?
En skulle da tro at tilskudd at østrogen ville løse problemet. Dessverre er det ikke så enkelt.
For det første er reduksjonen i østrogenproduksjonen ofte på inntil 90%, så det må sterkere doser til enn det som er forsvarlig å tilføre. I tillegg blir også hormonet progesteron redusert til nesten ikke målbare verdier ved overgangsalder.

Progesteron og Østrogen jobber sammen i kroppen og utfyller hverandre. De er derfor begge viktige å erstatte hvis en skal få bukt med plagene som kjennetegner overgangsalder.

Behandling med østrogen vil doble nivået av østrogen i kroppen, men nivået vil aldri nå opp til hva det var i kroppen før overgangsalderen. Dessuten viser tunge studier at østrogenbehandling kan være alt annet en bra for din helse….

Women-s Health Initiative studien
Sommeren 2002 ble det publisert en stor studie av kvinner i overgangsalderen kalt Women-s Health Initiative™. Denne studien slo ned som en bombe i fagmiljøene og fikk stor oppmerksomhet i media da den viste at ulempene ved langtidsbehandling var mye større enn fordelene. I denne studien som fulgte 16000 kvinner mellom 50 og 79 år viste det seg at kombinasjonen med østrogen og progesteron økte risikoen for både hjertesykdom og brystkreft.

Like etter ble det publisert en studie i Journal of the American Medical Association som hadde fulgt 44000 kvinner i 20 år, og denne studien påviste at østrogenbehandling økte risiko for eggstokk-kreft hvis behandlingen vedvarte i over 10 år.

Les mer om bivirkninger fra østrogenbehandling ved overgangsalder hos lommelegen.

Alternativer til østrogen
Finnes det alternativer til østrogenbehandling? Mange kvinnelige brukere forteller om et økt naturlig østrogen og progesteron nivå ved å bruke Barbasco Plus. Barbasco er en kinesisk plante som stimulerer binyrebarken, der “mor-hormonet” DHEA produseres. DHEA er et hormon som må være til stede for at kroppen sekundære produksjon av østrogen skal fungere.

Den primære produksjonen skjer i eggstokkene, og når denne avtar samtidig som menstruasjonen opphører vil kroppen støtte seg til den andre linjen av østrogenproduksjon. De viktiste områdene i kroppen som produserer østrogen, og som trenger DHEA som nødvendig byggestein er bryster, lever og i enkelte typer fettvev.

barbasco, dhea

Barbasco Plus fra Tavita blir av mange omtalt som selve ungdomskilden fordi den kan øke kroppens naturlige produksjon av DHEA.

Når DHEA nivået minsker pga alderdom, stress, bivirkninger fra medisinering eller dårlig kosthold og usunn livsstil, vil også østrogen nivået reduseres noe, avhengig av hvor mye som samtidig produseres i eggstokkene. Dette er faktorer som kan fremskynde overgangsalder. At den biologiske alderen plutselig er større enn din egentlige alder.

DHEA er det hormonet som er nærest knyttet til vitalitet (og alderdom og tretthet når vi har for lite av det.). Det er nettopp derfor det ofte kalles “ungdomskilden”. Barbasco Plus kan hjelpe kroppen med å øke den naturlige DHEA produksjonen, og dermed også øke den naturlige østrogen produksjonen.

Ta kontakt med Ungdomskilden hvis du ønsker å vite mer om hvordan Barbasco Plus kan påvirke din helse og ditt østrogen nivå. Barbasco Plus kan også bestilles direkte fra caredirect.eu

About the author  ⁄ borgemork

No Comments

Leave a Comment