Hunza folkets tips for et sterkt immunforsvar

Er du ute etter å styrke immunforsvaret? Da har du kanskje hørt at store doser C-vitamin kan være en god ting. Riktige doser vitaminer, og spesielt C-vitamin kan egne seg til både forebygging og raskere helbredelse ved forkjølelse og influensa.

Hunza-folket er kjent for sitt lange livsløp og gode helse. De har overhodet ikke noen form for kreft blant seg. Moderne vitenskap klarer ikke forklare fenomenet, men det er interessant at deres kosthold inneholder ca 200 ganger mer nitrilosider enn vårt kosthold.

Aprikoskjerner er rike på B17 og amygdalin. Kapsler med konsentrat fra aprikoskjerner tilfører kroppen B17 på samme måte som i kostholdet til Hunza folket

Aprikoskjerner er rike på B17 og amygdalin. Kapsler med konsentrat fra aprikoskjerner tilfører kroppen B17 på samme måte som i kostholdet til Hunza folket

Den mest verdsatte av alle mattyperhos Hunzafolket er aprikosfrøet. I tillegg til å spise det, bruker de det i oljer og pulver også.

I et intervju med en prins fra Hunza, fikk intervjueren vite at det var ikke uvanlig å spise 30-50 aprikosfrø som snacks etter lunsj. Dette tilsvarer så mye som 22 mg A-vitamin (norske myndigheter anbefaler ca 8 mg?) og omtrent 50 mg vitamin B17. Disse folkene har en forventet levealder på 85 år. Og de er kjent for sin gode helse og vitalitet helt frem til de dør, ulikt mange av oss som er syke og plaget den siste tiden av våre liv.

Kvinnene i Hunza er kjent for sin slående pene hud, noe som får dem til å se ut som de er 15-20 år yngre enn deres motpart i andre deler av verden.

I tillegg til aprikoskjerner, finnes vitamin B17 naturlig i flere frø og potente spirer, som eplefrø, mandler, byggspirer, hvetegress og flere typer bønner. Likevel er aprikoskjerner den mest potente kilden, og er også den som tradisjonelt er brukt av Hunzafolket.

Eksperimentering med Hunza-kost
Dr. McCarrison testet ut så tidlig som i 1927 Hunza-dietten på mer enn tusen rotter. Etter to år kunne han fastslå at det ikke var noen sykdomstilfeller blant rottene, ingen dødsfall blant de voksne, og like god statistikk for barna også.

Til sammenligning ble mer enn to tusen rotter fòret på typiske indiske og pakistanske dietter, og de utviklet snart øyesykdommer, magesår, dårlige tenner, krokede ryggsøyler, hårtap, blodmangel, hudproblemer, hjerte-, nyre- og kjertelsvakheter m.m.

Lignende eksperiment ble utført med diett typisk for de lavere klassene i England på den tiden. Ikke bare fikk rottene alle typer kroniske sykdommer, de utviklet også nervøse lidelser.

Tilskuddet Hunza Caps er tilgjengelig å kjøpe fra Caredirect for de som ønsker å øke sitt inntak av det naturlige stoffet B17 fra aprikoskjerner.

Denne bloggen har en fyldig beskrivelse av Hunzafolkets tradisjonelle kosthold og historie.

About the author  ⁄ borgemork

Related Posts

B17 Tilskudd

B17 fra Hunzafolket

No Comments

Leave a Comment