B17 fra Aprikoskjerner

Aprikoskjerner er, som de fleste nøtter og frø, veldig næringsrike. Amygdalin, også kjent som vitamin B17  er et av næringsstoffene som finnes i aprikoskjerner.  En av funksjonene til B17 /amygdalin er å angripe kreftceller, og kan dermed bidra til å forebygge at kreft bryter ut i kroppen vår. B17 kapsler kan bestilles fra Caredirect.eu

Amygdalin (vitamin B17) finnes naturlig i mange hundre matvarer, men de som er spesielt rik på amygdalin har i stor grad forsvunnet fra vårt vestlige kosthold. Folkeslag over hele verden som fortsatt spiser en tradisjonell diett, har betydelig mindre forekomst av kreft enn den vestlige verden.

Kapsler med grysetørret ekstrakt fra aprikoskjerner en er god og naturlig kilde til B17. Klikk på bildet for å bestille fra Caredirect.eu

Kapsler med grysetørret ekstrakt fra aprikoskjerner en er god og naturlig kilde til B17. Klikk på bildet for å bestille fra Caredirect.eu

Et stjerneeksempel på dette er Hunzafolket, som bor i det nordlige Pakistan. De har av flere forskere blitt beskrevet som en gruppe med uvanlig god helse og lang levealder. Hunzafolket har tradisjonelt et kosthold basert på mye grønnsaker og annen mat i sin naturlige rå form. De har et aktivt liv der de bor høyt i Himalaya og er mye utendørs. I tillegg til dette blir det ofte fremhevet at aprikoskjerner tradisjonelt har vært en del av Hunzafolkets daglige kosthold. Med en eldre befolkning som er vital og uten de sykdommene vi i vesten vanligvis forbinder med alderdom kan dette være vel verdt å merke seg.

Bittermandler inneholder også amygdalin i naturlig form, men de siste tiårene har bittermandler nesten utelukkende blitt erstattet med søtmandler som er det vi finner i matbutikken her i vesten og som vi bruker i bakverk.

Amygdalin smaker bittert – søte mandler inneholder ikke B17, og aprikoskjerner som ikke smaker bittert inneholder det heller ikke.  Andre matvarer som inneholder B17/ amygdalin er eplekjerner  (eplesteiner), drue frø, hirse, bondebønner, de fleste bær, kassava og mange andre frø og bønner. Afrikanske appelsinkjerner inneholder noe amygdalin, men amerikanske har det ikke. Hvete har et lavt innhold av B17/ amygdalin. Hvis du vil prøve et naturlig tilskudd av B17 fra aprikoskjerner kan du bestille B17 tilskuddet Hunza Caps fra Caredirect.eu

I alternativ medisin anbefales et daglig inntak av 3-6 aprikoskjerner daglig for å forebygge tilløp til kreft i kroppen. Hvis kan ikke får tak i aprikoskjerner kan man tygge eplekjerner, men doseringen vil da være noe lavere. Den bitre smaken man kjenner når man tygger eplekjerner kjennetegner at de inneholder B17/ amygdalin.

Av matvarer som er lett tilgjengelig i den vestlige verden og som inneholder amygdalin, er marsipan. Det meste som selges av marsipan, spesielt det som produseres i Tyskland,  inneholder en blanding av aprikoskjerner og mandler. Også noen varianter av fyrstekake og småkaker med mandelfyll er rike på amygdalin/ B17. Nivåene av B17 i denne maten er riktignok mye lavere enn det som anbefales til medisinsk bruk.

På klinikker i Spania, Ungarn og Mexico der de tilbyr alternativ behandling mot kreft er det den sterkt konsentrerte B17 varianten som kalles laetril som benyttes. Alternativ behandling av kreft der laetril benyttes, blir ofte kalt metabolsk terapi, og inneholder også et nøye tilpasset kosthold, ofte tilpasset pasientens metabolske type.

About the author  ⁄ borgemork

Related Posts

No Comments

Leave a Comment